Maandag t/m vrijdag:
09.00 – 18.00 uur
Zaterdag & Zondag:
12.00 – 16.00 uur

Reisdocumenten en gezondheid

Op deze pagina wordt algemene informatie gegeven over legitimatie, visa en de formaliteiten op het gebied van gezondheid.

Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk om bij de betrokken autoriteiten aanvullende informatie in te winnen over reisdocumenten en een eventuele visumplicht. Ook moet je tijdig voor vertrek nagaan of de eerder verkregen informatie intussen niet is gewijzigd.

Maris Life gaat bij het geven van de informatie uit van de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Heb je een niet-Nederlandse of meervoudige nationaliteit, dan raden wij je aan contact op te nemen over de vereiste reisdocumenten met je ambassade of die van het te bezoeken land.

Alle kinderen moeten een eigen reisdocument hebben. Voor alleenreizende (gescheiden) ouders met kind(eren) kunnen aanvullende grensformaliteiten gelden. Na boeking ben je zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste reisdocumenten, benodigde aanvullende informatie en om te checken of alles ook bij vertrek van de reis nog actueel is.

Controleer dus tijdig de geldigheid van je paspoort of identiteitskaart en die van je medereizigers om teleurstellingen te voorkomen.

Je reisdocumenten worden zowel bij de check-in als bij het instappen gecontroleerd. Wordt bij de check-in of het instappen geconstateerd dat je reisdocument niet lang genoeg geldig is en word je geweigerd, dan zijn de kosten voor een nooddocument en een nieuw ticket voor eigen rekening. Mocht het zo zijn dat de geldigheid van je reisdocument, om welke reden dan ook, niet goed gecontroleerd is bij de check-in en dit ervoor zorgt dat je geen tijd meer hebt om een nooddocument aan te vragen, dan is dit nooit de verantwoordelijkheid van Maris Life. Je bent namelijk altijd zélf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten. Moet je toch een nooddocument aanvragen, houd er dan rekening mee dat niet elk land een nooddocument accepteert en de benodigde geldigheid per land kan verschillen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Indien je medicijnen gebruikt, neem dan een reserve hoeveelheid mee. Als het gebruik van medicijnen belangrijk voor je is, neem dan tevens een verklaring in het Engels mee omtrent de voor jou voorgeschreven dosering etc., zodat plaatselijke artsen je bij calamiteiten beter kunnen helpen.

Ga naar de website van Corendon voor actuele informatie van jouw bestemming: https://www.corendon.nl/reisdocumenten-gezondheid

Scherp geprijsd Altijd kindvriendelijk Gelijkgestemden garantie

Blijf op de hoogte van de leukste reizen

Volg ons voor de laatste aanbiedingen en het laastste nieuws van Maris Life