Maandag t/m vrijdag:
09.00 – 18.00 uur
Zaterdag & Zondag:
12.00 – 16.00 uur

Melissa

Blog: Mijn eerste ervaring als reisbegeleider

Blog: De 5 mooiste stranden uit ons aanbod

 

Mijn eerste ervaring als reisbegeleider

Mijn naam is Melissa en ik ben jullie aanspreekpunt op kantoor. Een hele goede kans dat je dus telefonisch contact met mij hebt gehad of een e-mail van mij hebt ontvangen.

Als ik mensen vertel dat ik bij een net startend bedrijf ben begonnen dat reizen organiseert voor alleenstaande ouders, dan is de eerste opmerking die krijg: “Wauw wat een toffe baan”. Je kan je voorstellen dat als ik dan ook nog vertel dat ik indien het rustig is zelf mee kan als begeleidster, iedereen van jaloezie van zijn stoel valt.

Mijn eerste droom toen ik voor de opleiding toerisme koos was een beroep als “reisleidster” waarmaken! Het bezorgen van een glimlach op iedereen z’n gezicht, het regelen, het harde werken en het leren kennen van nieuwe mensen, nieuwe bestemmingen en culturen. En JA! Het is een onwijs gave baan!

5 punten die de meeste onderschatten als het gaat om reisleiding:

1. We zijn keihard aan het werk, maar wel in een prachtige omgeving
2. We krijgen de meest bizarre verzoekjes
3. We zijn tot midden in de nacht bereikbaar voor eventuele noodgevallen
4. We zijn verplicht om 24/7 professioneel en met een lach op ons gezicht te werk te gaan
5. We krijgen helaas ook wel eens klachten die we moeten oplossen

Maar wat maakt het dan zo gaaf? Dat zal ik je direct vertellen..

De eerste Maris Life reis die ik heb mogen begeleiden was naar de bestemming Kos! Wat een stukje pracht en praal is dit eiland van Griekenland. Vol enthousiasme zonder te weten wat ik kon verwachten stond ik op Schiphol. Ik had drie dagen om alles voor te bereiden voordat de gasten zouden komen. En dat waren behoorlijke drukke dagen, zoveel mogelijk excursies bijwonen en zoveel mogelijk informatie opdoen, want we willen natuurlijk alle vragen van de gasten kunnen beantwoorden.

Met een zelfverzekerd gevoel na alle informatie die ik had op gedaan was het dan zo ver… Vroeg mijn bed uit om de gasten op te halen van de airport! En daar stonden twee hele kleine meisjes, twee beren van jongens, en een puber jongentje en de ouders. Mijn doel is om deze mensen een geweldige vakantie te bezorgen en dat ga ik dan ook doen.

De sfeer in een Maris Life groep is dan ook niet overdreven ‘heeeeel erg gezellig’. Het is altijd even aftasten, maar zeg nou zelf iedereen is op zoek naar ontspanning en gezelligheid. De oudere kids namen binnen no time de kleintjes mee op sleeptouw en de ouders hebben een heerlijke week gehad. Na mijn research heb ik de leukste Griekse lunch tenten en restaurants uitgezocht en de eerste lunch was één grote gezellige boel. Het voelde als één grote groep, één grote familie. In het midden van de week zijn we met de boot weggeweest naar 3 eilanden rondom Kos. En opnieuw waren de kids de beest aan het uithangen met de piraten spulletjes en de ouders hadden quality time om bij te kletsen. En hoewel ik zo erg mijn best wilde doen om alles goed te laten lopen begon ik steeds meer te genieten van het genot van de ouders en kinderen.

Tegen het einde van de week had ik een muur vol tekeningen (zelfs m’n naam konden de aller kleinsten al schrijven) en hele blije mensen om mij heen. Wat een goed concept, wat fijn dat ik hier deel aan mag nemen. De waardering die je achteraf krijgt geeft je een heel goed gevoel. De berichtjes met bedankjes, ik heb zelfs een cadeau mogen ontvangen van een groep. Het rechtstreekse contact met onze klanten tijdens zo’n week is onwijs leerzaam. Even kletsen over wat jullie eventueel missen of juist zo fijn vinden. En al deze ervaringen neem ik weer mee voor hier op kantoor en eventuele volgende reizen.

Heb jij nog leuke ervaringen/opmerkingen of gewoon een vraag dan je mij natuurlijk altijd mailen (melissa@marislife.nl)

Naar boven

 

De 5 mooiste stranden uit ons aanbod

Zon, zee en strand! Dat klinkt als muziek in de oren. Ben je nog aan het twijfelen waar je heen wilt deze zomer? Neem dan even een kijkje naar onderstaande foto’s en ik ben ervan overtuigd dat je snel een keuze kunt maken!

1. Strand Scheepswrak (Navagio) - Zakynthos
Afbeelding1.png

De bekende foto die iedereen wel is voorbij heeft zien komen. Dan heb ik het over de foto van het Scheepswrak strand in Zakynthos. Indien je naar Zakynthos gaat deze zomer vergeet dan geen selfie te maken van bovenaf, want je kan hier helaas niet te voet komen.

2. Grote Knip, Westpunt – Curaçao
2.png
Dit is zeker het meest gefotografeerde strand van Curaçao! En volgens ons ook helemaal terecht. Het prachtige turquoise water en het witte zand zijn adembenemend. Boek je in de herfstvakantie de eenoudervakantie naar Curaçao neem dan wel even een kijkje!

3. Aiguas Blanques - Ibiza
3.png
Dit strand is het favoriete strand van de locals! Je kunt er heerlijk surfen en het is vaak rustig. Zie jij jezelf hier al liggen? 


4. Albir strand – Costa Blanca
4.png
Dit prachtige gouden zandstrand kun je vinden in Albir (Tussen Altea en de bruisende badplaats Benidorm)!

5. Vatera Beach – Lesbos
5.png
Vatera ligt in het zuiden van Lesbos, 58 kilometer ten westen van Mytilini. Het heeft een uitgestrekt gouden zandstrand. Een heerlijke uitvalbasis om met de kids een dagje te vertoeven.

Heb jij nog leuke suggesties of gewoon een vraag dan je mij natuurlijk altijd mailen (melissa@marislife.nl)

Naar boven

Scherp geprijsd Altijd kindvriendelijk Gelijkgestemden garantie

Blijf op de hoogte van de leukste reizen

Volg ons voor de laatste aanbiedingen en het laastste nieuws van Maris Life