Maandag t/m vrijdag:
09.00 – 18.00 uur
Zaterdag & Zondag:
12.00 – 16.00 uur

Emma

Blog: Skiën in Bulgarije?

Blog: Fuerteventura: here I come!

Blog: Skiën in Bulgarije?

Bulgarije….eh…Sunny Beach? Bij vakantie in Bulgarije kon ik alleen maar denken aan een strandvakantie aan de Zwarte Zee. En als fanatieke skiër had ik al he-le-maal nooit nagedacht over skiën in Bulgarije.

Dus toen ik op Tweede Kerstdag aankwam in Pamporovo was ik eigenlijk wel blij verrast! In heel Europa lag geen sneeuw en zodoende lag er ook hier bijna geen sneeuw, maar dat heeft de skipret niet gedrukt!

Bijna alle pistes waren open en goed geprepareerd. Nergens waren er wachtrijen bij de liften. Op de pistes waren veel tentjes waar je lekker in de zon kon zitten met een kop warme chocomelk of waar je heerlijk kon lunchen. En de mensen waren overal super vriendelijk!

Veel deelnemers van deze reis waren beginner en namen dus les. Perfect geregeld en erg goedkoop. Dat was eigenlijk sowieso wel het toverwoord in Bulgarije: goedkoop! Ik heb nog nooit zo weinig geld uitgegeven en tegelijkertijd zo veel gedaan, gezien, lekker gegeten en genoten!

Voor een lunch was je meestal tussen de € 5 en € 7,50 kwijt en een drankje kostte maar € 1. In het hotel, Alkoclar Grand Mugavets, verbleven we op basis van halfpension. Elke ochtend en avond stond er een heerlijk buffet voor ons klaar. Voor iedereen zat er wat lekkers tussen en alles was in overvloed aanwezig.

Het hotel was ook super. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en het hotel heeft een groot zwembad met wellness complex. Dus heb je last van je spieren door het skiën: dan kan je hier perfect terecht voor een fijne massage terwijl de kids aan het zwemmen zijn!

Bulgarije kan ik je dus alleen maar aanraden als je wilt gaan skiën. De pistes zijn leuk en uitdagend (ook voor een gevorderde skiër), alles is spotgoedkoop (dus het perfecte land om je kinderen kennis te laten maken met skiën) en het is een gezellige, gemoedelijke plek om je wintersport door te brengen. Qua sneeuw hoef je je geen zorgen te maken: in februari ligt er altijd een goede laag!

Maar het allerfijnste vind ik misschien nog wel dat je lekker met het vliegtuig kan gaan. Op Schiphol instappen, bij Plovdiv direct in de bus en na een transfer van een uurtje stap je uit bij het hotel! Heerlijk relaxt!

Blog: Fuerteventura: here I come!

Volgende week ga ik richting Fuerteventura. Niet om lekker vakantie te vieren maar om de Maris Life Kerst en Oud&Nieuw reizen voor te bereiden. Natuurlijk geen straf om die kant op te gaan: het is er nu 25 graden, het ziet eruit alsof je in de Caribbean bent en ik ben dol op tapas!

Tijdens zo'n voorbereidingsreis zoek ik uit wat er allemaal in de buurt te doen is en wat de highlights zijn die je gezien moet hebben. In de buurt van het hotel is het Parque Natural de Corralejo: een prachtig natuurgebied wat bestaat uit duinen, een mooi zandstrand en natuurlijk de prachtige blauwe zee! Fuerteventura staat bekend om het surfen. Je kan er windsurfen, kitesurfen en golfsurfen. Met name een les golfsurfen is super leuk voor de kinderen! Vanuit Fuerteventura kan je ook heel goed een dagje naar Lanzarote met de ferry. Een leuke dag excursie die gelukkig ook goed te betalen is!

Mariska en haar dochters zijn vorig jaar op vakantie naar Fuerteventura geweest. Dus dat het een leuke en kindvriendelijke bestemming is, weten we! Ik ga nog wel even alle excursies doen om te zien of ze nog net zo leuk zijn als vorig jaar! Mijn werkdag ziet eruit als een hele volle vakantieweek. Van alle excursies pak ik een klein stukje mee: dus ik begin 's ochtends met een jeepsafari, dan door naar de boottocht, vervolgens een eilandtour en dan nog even aan het einde van de dag mountainbiken! En dan heb ik natuurlijk ook nog een druk avond programma. Waar kan je de lekkerste tapas eten en waar hebben ze de beste Sangria? 

Als ik terug ben volgt er een uitgebreid verslag. Heb jij nog vragen over deze prachtige bestemming of over het hotel? Stuur me dan een mailtje (emma@marislife.nl) en dan zoek ik het voor je uit als ik op Fuerteventura ben!

Scherp geprijsd Altijd kindvriendelijk Gelijkgestemden garantie

Blijf op de hoogte van de leukste reizen

Volg ons voor de laatste aanbiedingen en het laastste nieuws van Maris Life